kaneel

Rahvusvaheline kaneelisaiapäev Loode-Eesti kohvikutes.

Porikuu Festival sai avapaugu,
sel aastal eriti magusalt ja kaneelisaia lõhnaliselt. 

Möödunud nädalavahetusel avati Paldiskis terve oktoobri vältav Porikuu festival. Sel aastal lisandus avamisele eriti magus aktsent – rahvusvaheline kaneelisaiapäev, mida tähistati kogu Loode-Eestis suure kaneelisaia söömisega.

Üle piirkonna küpsetasid 11 Loode-Eesti kohvikut oma parimaid saiu – nii klassikalisi ja karamelliseid kui ka julgemate maitsetega nagu šokolaadi-, pistaatsia-, õuna-, rabarberi- ja kardemoniga.

Kaneelilõhn levis Keilast Paldiskini:
Kraft Microbakery ja Rebaseonu Grill Keilas, Maitsete Maja ja Padise Kastell Padisel, La Smak, Arvo Pärdi keskuse kohvik ja Ott & Matilda Laulasmaal, Anne Koogikodu ja Peetri Toll Paldiskis, Pizza Pleiss Kloogal ning Käesalu Kunstikeskus pakkusid oma parimaid kaneelisaiu. Kohvikutes kohapeal ootasid külastajaid ka vahvad kollased Porikuu raamid, millega sai pildistada ja fotod koos #porikuu hashtagiga sots.meediasse üles riputada ning auhindu võita.

Porikuu avasündmusel Paldiskis Amandus Adamsoni muuseumi õuel toimus eakatele suunatud kaneelisaiade küpsetamise töötuba, kus õpiti, jagati kogemusi ja retsepte.  Päeva lõpuks oli valminud ja laiali jagatud üle 300 värske kaneelisaia, mis kadusid külaliste silme all kiirelt ja maitsesid imeliselt. Päeva lõpetas õdusalt tulede ja küünalde säras Marek Sadama oma hingepuudutava muusikaga.

Kaneelisaiapäev tõestas, et lihtsad rõõmud – magus ja soe sai, sõbrad ning muusika– on need, mis passivad sügisõhtusse kõige paremini.


Loode-Eesti Toit tänab kõiki kohvikuid ja külastajaid, kes andsid oma panuse sügise kõige magusama päeva õnnestumisse!