6.septembril muutus Haapsalu raudteejaam tõeliseks maitseparadiisiks – seal toimus Haapsalu gurmeeturg, kus kohalikust toidust lookas lauad pakkusid rõõmu nii läänlastele kui kaugemalt tulnud külalistele. Sündmus tõi kokku toidutegijaid kogu Eestist ja lisaks turule sai nautida ka erilise hõnguga kokanduslahingut: MasterChef Eesti kolmanda hooaja võitja ja ansambli 5MIINUST liige Kohver valmistas koos Haapsalu kutsekooli kokaõpilastega kohalikust toorainest kolmekäigulise degustatsioonimenüü.
Ka Loode-Eesti toit oli kohal, et tuua Lääne-Eestisse meie piirkonna parimaid maitseid ja lugusid.
Meie esindajad turul:
Kenama talu – tervislikud ja toitvad müslid, mis annavad energiat nii hommiku- kui vahepalaks.
Madila talu – kuldne ja täiuslikult mahe tudraõli, mille eriline maitse on pälvinud tähelepanu ka väljaspool kodupiirkonda.
Kloostrimetsa – rikkalik valik käsitöötooteid ja käsitöösiider, mis tõi suve viimastele päevadele sära ja kargust.
Treppoja Sahver – käsitööna valminud moosid ja kastmed, mis sobivad nii juustulauale kui argipäeva toiduelamuste vürtsitamiseks.
Haapsalu gurmeeturul osalemine näitab, kui oluline on kohalike tootjate koostöö ja nähtavus laiemal areenil. Loode-Eesti toit seisab selle eest, et meie piirkonna lood, maitsed ja inimesed oleksid nähtavad mitte ainult kodukandis, vaid ka üle Eesti ja kaugemalgi