2.novembril toimus Turbas Mootorispordimuuseumis (MOMU) juba kolmandat korda Loode-Eesti Meisterkoka, täpsemalt Kõrvitsatoidu Meisterkoka valimine. See sündmus märgib ühtlasi kuu aega kestnud Porikuu festivali pidulikku lõppu – elamusfestivali, mis toob Loode-Eesti piirkonda rohkelt põnevaid sündmusi ja tegevusi.
Kahel esimesel aastal leidis Meisterkoka valimine aset Laulasmaal. Esimesel aastal tõid osalejad žüriile maitsmiseks eelnevalt kodus valmistatud kõrvitsatoidud, Züriisse kuulusid Eesti toidumaailma tuntud tegijad: Cordon Bleu tiitliga peakokk Inga Paenurm ning sadade kokaraamatute autorid Lia Virkus ja Pille Enden. 10 võistleja ja 11 roa seast võitis tiitli Masterchef Eesti saates tuntuks saanud Marko Opmann imemaitsva kõrvitsarisoto ja -saia eest. Žürii sõnul olid mõlemas roas maitsed täiuslikult tasakaalus.
Teisel aastal läks võistlus veelgi tõsisemaks – võistlejad pidid valmistama oma roogasid koha peal otse publiku ja žürii valvsa pilgu all, just nagu Masterchefi telesaates. Võistlustules oli viis kodukokka ning žürii koosnes kolmest auväärsest liikmest: Cordon Bleu tiitliga peakokk Angelica Udeküll, Aasta Kokk 2022 Helena Vallimäe ja eelmise aasta võitja Marko Opmann. Kõrvitsatoidu Meisterkoka tiitli pälvis Kaijaliina Saun Lehetu külast kõrvitsa sees küpsenud ahjuroaga.
Sel aastal võeti ette aga uus väljakutse: osalejad pidid võistlustulle tooma meile kõigile tuttava marineeritud kõrvitsa. Züriiks olid sel aastal eriti karmid kohtunikud ehk rahvas, eks meil kõigil ole ju oma lemmik marineeritud kõrvitsa maitse teada ja raske on kellelgi juba väljakujunenud lemmikut troonilt tõugata. Meisterkoka tiitlile pürgis seitse kodukokka ja rahva meelest kõige parema marineeritud kõrvitsa valmistas Mare Tigane Turbast.
Lisaks Meisterkoka valimisel sai sel päeval MOMUs mekkida kõrvitsaroogasid lausa üle terve maailma. Püsti oli pandud erinevate kultuuride kõrvitsatoitude kohvik, esindatud oli Türgi, USA, Serbia, Marid, Ukraina, Leedu jt. Meelelahutust tantsu ja laulu näol pakkus rahvatantsuansamel Leigarid. Oli üks ääretult tore ja maitseid täis laupäev.